O snežienkach a slovenských hokejových machroch

19. februára 2010, Stanislav Benčat, Nezaradené

demitraO tom, že olympijské hry v najväčšom meste provincie Britská Kolumbia, Vancouvri, pripomínajú počasím skôr letné ako zimné, sa popísalo už dosť. Po krátkej prechádzke mestom pred duelom s Ruskom sa mi však táto skutočnosť potvrdila stonásobne!

Vo Vancouvri v posledných dvoch dňoch panuje krásne počasie, a tak som sa rozhodol, že využijem chvíľku voľna na oddych. „Choď do Stanley parku,“ dostal som typ.

Miesto, ktoré má rovnaké meno ako ja, nemôže byť zlé, hovorím si a sadám na autobus číslo 6, ktorý ma odváža päť zastávok smerom k parku.

Pohľad, ktorý sa mi po príchode naskytol, ma doslova šokoval. Verili by ste, že v dejisku zimnej olympiády rastú palmy, krásne kvitnú púčiky stromov a zo zeme sa na vás usmievajú snežienky?

vancouver7

vancouver8

Stanley Park, ktorý má dĺžku 12 kilometrov, sa nachádza pri Tichom oceáne, a tak som sám sebe vyčítal, že som si so sebou nezobral aj deku a plavky, pretože pláž pri vode si to doslova pýtala.

Pohodička, žiaden zhon a usmievaví ľudia. Jednoducho, Vancouver si s ničím neláme hlavu. „Keď vyjde slniečko von a je pekne, ľudia opúšťajú svoje zamestnania a idú do prírody,“ prezradil mi jeden z voľnomyšlienkárov, ktorý sa šiel zabehať. Samozrejme v tričku s krátkym rukávom a kraťasoch. Jednoducho, macher!

V tíšku duše som si hovoril, aby som niečo podobné mohol hovoriť aj o slovenských hokejistoch, ktorí sa pripravovali na zápas s Ruskom. Zverenci trénera Jána Filca ma nesklamali. Na ľade nechali dušu a bojovné srdce.

Jednoducho machri!

Spravodajstvo z hokejového zápasu Slovensko – Rusko:

vancouver

vancouver9

Foto – AP, SITA; Stanislav Benčat