Chlapci zlatí, buďte bronzoví!

28. februára 2010, Stanislav Benčat, Nezaradené

P43316c1c_HandzusBlog by mal byť o pocitoch a názore autora. Tak teda konám. Píšem ako ja, Stanislav Benčat. Na jednej strane redaktor, no na druhej strane človek a hokejový fanúšik.

V deň semifinále som mal dobrý pocit. Hoci Slováci nastúpili proti topfavoritovi turnaja Kanade, nebál som sa o výsledok. Moju dobrú náladu podporil aj kolega Maroš, keď si dal vzal víťazné modré tričko. Ja som si obliekol bundu s logom Slovenska. Keď som ju mal na sebe, filcovci nikdy neprehrali!

Hodinu pred zápasom som už bol na štadióne. Elektrizujúca atmosféra, skvelí diváci a skupinka Slovákov, tak vyzeral úvod zápasu. Úvodné buly – Pavol Demitra vyhral nad Jonathanom Toewsom, skvelé hovorím si.

Slováci hrajú odvážne, hovoríme si s kolegami. Vidíš, ako Chára naráža súperov na mantinel? Skvelý Halák! Úžasná hra do tela, nesie sa novinárskou tribúnou. A hoci Kanada dáva dva šťastné góly, my sme stále v strehu. Pískaj, kričí kolega Milan, sediaci vedľa mňa. Asi musí byť finále Kanada – USA, uvažujeme nahlas.

V závere tretej tretine je 3:0, no i tak mám skvelý pocit, Slováci totiž bojujú a na ľade nechávajú všetko.

Góóóól!!! Kričím zrazu. Ľubo Višňovský skóruje! Góóóól, radujeme sa opäť. Celá Canada Hockey Place je ticho, to len my, slovenskí novinári a hŕstka fanúšikov kričíme od radosti.

Zrazu je všetko inak. Domáci fans sú zaskočení a ticho, zatiaľ čo Slováci kričia o sto šesť. My chceme gól, kričí Vancouver.

Vytúžený tretí zásah je takmer tam, no Pavol Demitra má proti svojmu spoluhráčovi z tímu Canucks, brankárovi Robertovi Luongovi, smolu, a gól nedáva. Je koniec. Slováci prehrali 2:3, no ja i tak tlieskam čo mi sily stačia. Moji hrdinovia odohrali ďalší skvelý zápas.

Keď som prišil do mix zóny, bolo mi spoločne s chalanmi do plaču. Na tvári Handzuša, Višňovského, Šatana a spol. bolo vidno snahu a odhodlanie, no na druhej strane obrovský smútok a žiaľ. Životná šanca, hrať olympijské finále, je preč.

Chlapci zlatí, všetci Slováci sú s vami. I naďalej vám veríme. Bronzové medialy sú takisto krásne, tak bojujte, ako levy. Šancu hrať o medailu na olympiáde máte raz za život. Dajte do toho všetko!

Foto – AP, SITA