Založ si blog

Vďaka ‚Schumacherovi‘ sme mohli byť pri striebre

kuzminova-striebroViete čo z čoho má novinár na olympiáde najväčší strach? Že mu ráno zlyhá budík. Spoločne s kolegom Marošom sme do noci pracovali a skoro ráno sme sa chystali do biatlonového areálu vo Whistleri po ďalšiu medailu Anastasie Kuzminovej.

Keďže cesta do kanadských hôr trvá dve a pol hodiny a preteky sa začínali o 10:45, z Vancouvru sme museli odísť skoro ráno. Budíky natiahnuté na 6 hodinu ráno však akosi zlyhali, a tak sme si „šlofík“ pretiahli o pol hodinu.

Ráno tak na našej izbe nastal poriadny chaos. O hodinu nám odchádzal autobus z tlačového strediska, no a pred nami bolo ešte minimálne 20 minút cesty.Blesková sprcha, žiadne raňajky a šprint na autobus, ktorý nás vyloží na zastávke Sky Trainu (miestne metro). „Ako rýchlo chcete ísť?“ pýta sa nás šofér. „Tak rýchlo, ako sa len dá,“ odpovedáme.

Úsmev na tvári kanadského vodiča nám prezrádza, že presne vie, v akej časovej šlamastike sme. Jednotka, dvojka, trojka a pripadáme si ako zákazníci z filmu Taxi Taxi. Rezať vancouverské zákruty autobusom v rýchlosti 50 km/h? Pre nášho Michaela Schumachera žiaden problém!

Na stanici sme za tri minúty (inokedy cestujeme aj desať), Sky Train v pohode stíhame a smerujeme do Whistleru. Tam cez noc napadlo množstvo čerstvého snehu, tu sa bežať dobre nebude, zhodujeme sa so slovenskými novinármi.

Preteky sa začali. „Nasťa do toho!“ ozýva sa areálom. Krásny slovensko-nemecký súboj sa odohráva nielen na trati, ale aj v hľadisku. Slováci sa však nedajú zahanbiť a svoju biatlonovú kráľovnú ženú vpred. Nastenka napokon získava striebro a my sa radujeme, akoby to bolo zlato.

Na konci dňa som ďakoval. Nasti za ďalší krásny zážitok a nemalou mierou i osobnému Schumacherovi z autobusu, vďaka ktorému som mohol byť pri slovenskom striebre.

anastasia-gasparovicAnastasia prijíma telefonickú gratuláciu od prezidenta SR

Foto – AP, SITA; Stanislav Benčat

Tak a je koniec. Ďakujem(e)

01.03.2010

Šialenstvo menom olympiáda je definitívne minulosťou. Vancouver bol historický, a nielen pre Slovensko. Hry v najväčšom meste Britskej Kolumbie boli v mojej novinárskej kariére prvé a poviem vám, bola to fuška. Áno, na jednej strane som si riadne zamakal, no na tej druhej, stálo to za to! Tie tri týždne, ktoré som strávil v Kanade, mi ušli ako voda.

Chlapci zlatí, buďte bronzoví!

28.02.2010

Blog by mal byť o pocitoch a názore autora. Tak teda konám. Píšem ako ja, Stanislav Benčat. Na jednej strane redaktor, no na druhej strane človek a hokejový fanúšik. V deň semifinále som mal dobrý pocit. Hoci Slováci nastúpili proti topfavoritovi turnaja Kanade, nebál som sa o výsledok. Moju dobrú náladu podporil aj kolega Maroš, keď si dal vzal víťazné modré tričko. Ja [...]

O časovom posune

26.02.2010

Koľko je hodín? Aký je dnes vlastne deň? Otázky, ktoré si posledné dni s kolegom Marošom kladieme takmer neustále. Časový posun pred odletom do Vancouvru bol jasný, mínus 9 hodín. Prvý deň sme žili dvakrát. Okolo ôsmej, deviatej kanadského času nás to už strašne lámalo k spánku, no nemohli sme. Museli sme vydržať, aby sme si na posun zvykli. I tak sme sa obaja zobudili [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo mláďa medveďa hnedého

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Stanislav Benčat

Na olympiáde som pracovne. Ale ani mimopracovné zážitky si nechcem nechať len pre seba.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 40571x
Priemerná čítanosť článkov: 3381x

Autor blogu

Kategórie